-1/4 dl kakao
-1 og 3/4 dl sukker
-3 dl melk
kok opp dette og la d avkjøles.
-200 g margarin eller smør
-1/2 ss vaniljesukker
-3 egg
- 2,5 dl sukker
-5 dl hvetemel
-1 ts bakepulver
rør rompemperert fett, sukker og vaniljesukker. Tilsett eggene ett om gangen. Bland bakepulver i melet. Vend melblanding og sjokoladeblanding i eggedosisen vekselvis. Vær sikker på at hele sjokoladeblandingen er utblandet, den kan ofte samles i lommer. Smør formen. Hell røren i formen.
Stek kaken på nederste rille på 175 grader i 50-60 min.
Tror jeg brukte rundform på 24 cm. bør romme ca 2 liter står d i oppskriften.Blir saftig og høy, og jan deles i 3 deler.
Apelsinfromasje.
Bland apelsingele og pisket krem når gelen er nesten stivnet. Man kan også ha i litt apelsinmarmelade eller raspet apelsinskall. Hell blandingen på nederste del som står i rundformen enda(bunn på kakefatet, men rundformen står rundt bunnen). la d stå til d er stivnet.
Sjokoladesmørkrem.
ca. 300 g smør, 300 g melis, 1 ss vaniljesukker, 3-4 ss kakao, 1 egg, halv kokesjokolade hakket i biter.
romtemperert smør og melis piskes hvitt. tilsett resten.
Vanilla icing. fra Lenes Kakeblogg
4 ss mel
3 1/2 dl melk....dette kokes opp...rør godt til det blir tykt...ha det i en bolle og avkjøl til 37 gr.
3 1/2 dl smør...bruker mellom 250 g og 300 g jeg da hehe
3 1 /2 dl melis 1 1/2 ts vaniljesukker...
Fremgangsmåte
Miks i 3-4 min. Brukr gjerne stavmikseren her for å forsikre deg om at det ikke finnes klumper i den.
MMF(marshmellowsfondant) fra Lenes Kakeblogg
man kan godt bruke vann og marshmellows i en kjele hvis man ikke har mikro!
200 gram marshmellows
2 ss vann
2 ss matfett(smeltet)
ca. 500 gram melis
Ha vann og marshmellows i en stor bolle og sett det i mikro ca 1.5 - 2 min til det puffer opp. Ta det ut og ha matfettet (og farge hvis man ønsker det) og rør godt . Ha i melisen litt av gangen og rør godt.( bruker mikseren så lenge den orker å dra, så helles det ut på et bake underlag og man knar/elter inn resten av melisen og den er ferdig til bruk.)
Denne mengden passer til en normalt stor kake og litt blomster.
Denne holder lenge i plastpose e.l i kjøleskap. Når du har hatt den i kjøleskap må du ta den ut litt før du skal bruke den, og elte den litt før du kjevler!
Jeg bruker mel (ikke melis) når jeg elter ut, den kan være litt klebrig.
Resultatet er denne kaken :)
nam.. den så god ut :D
SvarSlettSkal prøve på denne oppskriften snart :) Venter bare på at utstyret skal bli rent i maskinen :0
SvarSlett