tirsdag 30. november 2010

Oppskrift på sukkerbunn


Siste sukkerbunnen jeg laga, laga jeg etter denne oppskrivta, og ble kjempefornøyd! men jeg hadde 10 egg i da d var en liten langpanne som skulle deles i 3.

sukkerbunn

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Smør og kle en form med bakepapir.
  3. Pisk egg og sukker lenge til det er luftig og har konsistens som lettpisket krem.
  4. Bland hvetemel, potetmel, bakepulver og eventuelt bakekako i en bolle.
  5. Sikt melblandingen i eggedosisen.
  6. Rør forsiktig med en slikkepott til alt er blandet.
  7. Hell røren i formen og stek midt i ovnen til kantene såvidt begynner å skrumpe. Da kan du være sikker på at kaken er perfekt stekt og det er ikke nødvendig å sjekke med kakenål.
  8. Snu kaken over på rist for avkjøling. Pakkes godt inn i plastikk med en gang den er avkjølt. Oppbevares i kjøleskap eller i fryser.

1 kommentar: